Javna debata uspela!

maj 21, 2010 na 3:01 popoldan | Posted in Uncategorized | Komentiraj

Dan pred napovedanimi demonstracijami proti novemu zakonu o malem dnevu je debatni klub EF na Ekonomski fakulteti organiziral konstruktivno debato na temo zakona, naslovljeno: »Malo delo – nujna reforma ali žrtvovanje mladih?«.
Debatni klub je zbrane goste razdelil v dve ekipi za in proti, zagovorniško stran so sestavljali Dejan Levanič, poslanec SD, dr. Aleksandar Kašeljević, makroekonomist, ter Nina Konvalinka in Marko Orsanić, debaterja debatnega kluba EF. Opozicijo so v debati predstavljali Romana Tomc, direktorica Javnega Sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, dr. Mitja Kovač, gospodarski pravnik, ter Mitja Jurkovnik (DK EF) in Urška Derganc (DK Pravne fakultete).
Študentje so napolnili Plavo dvorano Ekonomske fakultete, kar kaže na to, da jih zanima, kaj se dogaja na področju študentskega dela in da imajo še vedno veliko vprašanj glede novega zakona. V večini so bili zbrani naklonjeni spremembam, ki se dogajajo na študentskem področju, saj so na koncu v veliki večini glasovali za zagovorniško ekipo, ki je v debati zagovarjala zakon. Še posebej buren aplavz je zagovorniška ekipa dosegla ob omembi študentskih servisov ter njihovih zaslužkov in govoru o študentskih organizacij ter predlogu naj svojo energijo v večji meri vložijo v boj za povečanje števila štipendij. Opozicija je v debati izpostavila, da sicer podpira idejo novega zakona, vendar bi sam zakon moral biti bolj dorečen ter premišljen
Debati je sledila javna razprava, kjer so zbrani gostje odgovorili na dodatna vprašanja moderatorja razprave Petra Horvata, predsednika DK EF, ter zbranih študentov, ki so podali tudi nekaj svojih komentarjev na sam zakon in študentsko problematiko.

Advertisements

Oddaj komentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries in komentarji feeds.

%d bloggers like this: