O klubu

Rojstvo …

Debata je način življenja zame in še za marsikoga, ki debatira že toliko let. V tem preprosto uživam in bi se uvodoma želela zahvaliti osebi, ki je z debatnim programom v Sloveniji začela in ga že deset let pogumno vodi. Meni je definitivno spremenila življenje, saj me že od 1.letnika (sem odprta za možnost, da mogoče kako leto, desetljetje prej;) nihče ne more ustaviti pri govorjenju, argumentiranju in kritičnemu mišljenju. Ta oseba je direktorica Zavoda Za in Proti, Zavoda za kulturo dialoga Slovenije, gospa Bojana Skrt. Od najinega prvega snidenja pa do danes sem z oz. zaradi debate prepotovala že skoraj celotno Evropo, bila pa sem tudi v Kanadi na svetovnem debatnem prvenstvu. Prvi del zgodbe. Debata je res kul.

Po prihodu v Ljubljano in na Ekonomsko fakulteto je bila ena izmed prvih odločitev izbira debatnega kluba, kamor bom hodila debatirat. Takrat sta v študentski debati obstajala le dva kluba, in sicer debatni klub Fakultete za družbene vede in debatni klub Pravne fakultete. Logično, saj se večina srednješolskih debaterjev odloči prav za prej omenjeni fakulteti. Ker pa se mi zdi debata, retoričnne sposobnosti in javno nastopanje nekaj, kar ne bi smel biti privilegij le dveh fakultet, sem se odločila ustanoviti debatni klub tudi na naši fakulteti. Drugi del zgodbe. Vsak bi moral imeti priloznost se srecati z debato.

Debatni klub EF je začel delovati novembra 2006 po odobritvi s strani vodstva fakultete. V torek, 14. 11. 2006, smo pripravili predstavitveno debato na fakulteti, ki se jo je udeležilo cca. 15 ljudi. Debatirali smo v ameriškem stilu, na pomoč pa so mi priskočili študentje Fakultete za družbene vede, ki so mi tudi v nadaljevanju pomagali s samim klubom. Prvo leto delovanja debatnega kluba je bilo zelo vihravo, vendar polna energija, upanja ter velikih nacrtov zrem v prihodnost. Tretji del zgodbe. Zacetek.

Ustanoviteljica kluba in koordinatorica v letih 2006 – 2009:

Edita Gabric

Advertisements

Oddaj komentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries in komentarji feeds.

%d bloggers like this: